V letu 2023 naj bo vaša edina zaobljuba, da eno slabo na(raz)vado opustite in jo nadomestite z dobro na(raz)vado in tako sebi podarite najlepše darilo – darilo rasti in napredka.

Kako se lotiti?

  1. Poiščite razlog -zakaj želite navado spremenit (izhajat mora iz vaše osebne želje po spremembi in ne ker tako narekuje okolica).
  2. Osredotočite se na ENO na(raz)vado naenkrat.
  3. Zapišite si načrt, kako boste spremembo dosegli, zapišite kaj dobrega vam sprememba prinese, zapišite vse kar bi vas utegnilo zmamiti na stara pota, in poiščite način, ki vas bo od tega odvrnil.
  4. Če se pregrešite in zaidete iz začrtane poti, ne obupajte, nadaljujte.
  5. Spreminjanje navade je proces – od 21 do 30 dni namreč traja, da osvojimo neko novo navado in kar 66 dni, da nam ta res preide tako rekoč v kri.
  6. Če si želite samo potrditev ali sprejetje okolice, ne bo uspeha, saj  ne boste čutili lastnega zadovoljstva  – spremembe se lotite izključno in samo ZASE.

 

Navada je »železna srajca«. Prav zato je navade težko spremeniti  a ne nemogoče. Potrebna je odločnost, vztrajnost in velika zavezanost. A na koncu vas vedno čaka nagrada v obliki večje samozavesti, občutka osvobojenosti in ponosa.

 

Povzeto iz spleta.