Zavzetost zaposlenih

Pravi naslov za kadrovsko področje v vašem podjetju.

Kontaktirajte nas za brezplačen posvet

Zavzetost zaposlenih

Podjetja z najvišjo stopnjo zavzetosti dosegajo 10% boljšo oceno kupcev, 21% večjo produktivnost in 22% večji dobiček. V teh podjetjih beležijo tudi za 3% manjšo odsotnost z dela, od 25% do 65% manjšo fluktuacijo, za 28% manj krčenja poslovanja, 48% manj varnostnih incidentov in 41% manj napak, povezanih s kakovostjo izdelkov.

Zavzetost predstavlja tri ključne izzive: na področju vodenja, načina kako se organizacija spreminja in kako komunicira s svojimi zaposlenimi. Gre za procese, v katere so zaposleni osebno vključeni z namenom uresničevanja poslovnih strategij, sprememb ali vsakodnevnih odločitev.

– McKinsey

Zakaj sploh meriti zavzetost zaposelnih?

V Kadrovski asistenci smo razvili analitično rešitev, ki vam celostno pomaga razumeti in izboljšati zavzetost zaposlenih. Pridobljene podatke je mogoče primerjati s slovenskimi in mednarodnimi bazami podatkov, rezultate vaših morebitnih dosedanjih raziskav – ne glede na metodologijo, ki ste jo dosedaj uporabljali – pa prilagoditi na način, da vam omogoča primerjave tudi s predhodnimi merjenji.

Definicija zavzetosti

Kljub številnim in uporabnim raziskovalnim podatkom o zavzetosti zaposlenih, ne obstaja enotna pojmovna opredelitev kaj zavzetost sploh je. V slovenskem okolju še najbolj uveljavljena definicija zavzetosti pravi, da je zavzetost zaposlenih stanje čustvenega in intelektualnega zadovoljstva in pripadnosti. Sega preko zadovoljstva “kako so mi všeč stvari tukaj” in pripadnosti “koliko želim biti tukaj”, do zavzetosti “koliko si želim in koliko dejansko storim za izboljšanje poslovnih rezultatov”. Zavzetost opisuje kako zaposleni racionalno razmišljajo o svoji organizaciji, kako čutijo o njej ter v kolikšni meri so aktivni pri doseganju organizacijskih ciljev do kupcev, sodelavcev in drugih deležnikov organizacije. V prvi vrsti predstavlja bolj psihološko navezanost.

Stopnja samoiniciativne motivacije k doprinosu uspeha organizacije in pripravljenost vložiti večje napore od običajno pričakovanih pri uresničevanju ciljev organizacije!

Iz naše baze podatkov

24%

… zaposlenih je aktivno nezavzetih

Ti zaposleni niso samo nezadovoljni, ampak svoje nezadovoljstvo tudi aktivno izkazujejo. Vsakodnevno podcenjujejo delo, ki ga opravijo njihovi zavzeti sodelavci.

48%

… zaposelnih je delno zavzetih

Ti so tudi »delno odsotni«. Naredijo le tisto, kar morajo in toliko, kot morajo. V delo sicer vlagajo svoj čas, ne pa tudi prave energije in strasti.

28%

… zaposelnih je zavzetih

Zavzeti zaposleni so tisti zaposleni, ki delajo s strastjo in čutijo globoko osebno povezanost s podjetjem v katerem so zaposleni.

61

podjetij v bazi za Slovenijo

28.546

sodelujočih zaposlenih

24%

je aktivno nezavzetih

21

osnovnih vprašanj

Želite pomoč ali nasvet? Pišite nam in z veseljem vam pomagamo

Sporočilo je bilo uspešno poslano.
Prišlo je do napake. Prosimo poskusite znova

Želite pomoč ali nasvet? Pišite nam in z veseljem vam pomagamo

Sporočilo je bilo uspešno poslano.
Prišlo je do napake. Prosimo poskusite znova