Utrip raziskave

Pravi naslov za kadrovsko področje v vašem podjetju.

Kontaktirajte nas za brezplačen posvet

Utrip raziskave

T.i. utrip raziskave predstavlja bolj agilen pristop od tradicionalnih raziskav notranjega okolja in učinkovitosti, k zbiranju pravočasnih, relevantnih povratnih informacij in rednem vključevanju zaposlenih v odločitve, ki se nanašajo na njihovo delo in dobro počutje. Občasne utrip raziskave povežemo z vašim kompetenčnim modelom, aktualnimi izzivi, s katerimi se soočate in drugimi raziskovalnimi kategorijami, ki jih tradicionalno najdemo v raziskavah organizacijske učinkovitosti in klime.

Osnovni namen utrip raziskav je hitra identifikacija tistih aktualnih dejavnikov, ki v danem trenutku vplivajo na zavzetost zaposlenih, skupaj z vzvodi sprememb in izboljšav.

Kaj so utrip raziskave?

Utrip raziskave so kratke, hitre raziskave notranjega okolja oz. dejavnikov, ki na okolje podjetij tako ali drugače vplivajo in se izvajajo periodično (mesečno, tromesečno, kvartalno) kot nadgradnja raziskave zavzetosti zaposlenih. Metodološka rešitev utrip raziskave, kot smo jo razvili v Kadrovski asistenci, obsega preko 30 različnih kategorij dejavnikov, ki vplivajo na zavzetost zaposlenih, posamezna raziskava pa ne obsega več kot 5 vprašanj. Tri vprašanja enostavnega zaprtega tipa, kjer sodelavci izbirajo med enim samim odgovorom in označijo stopnjo strinjanja z navedenimi trditvami in do največ dva vprašanja odprtega tipa, katerih namen je identificirati določene spremenljivke, ki jih pred posamezno raziskavo ni mogoče prevideti.

Prednosti in koristi utrip raziskav

Z rednim spraševanjem in pridobivanjem povratnih informacij od sodelavcev spodbujamo pozitivne učinke večje zavzetosti zaposlenih, ki se kažejo v večji uspešnosti in učinkovitosti, večji produktivnosti, boljšemu ohranjanju ključnih kadrov in večji dobičkonosnosti podjetij. Ker se izvajajo redno, podjetjem zagotavljajo boljši vpogled v to, kako se zadeve odvijajo v danem trenutku (in ne zgolj enkrat letno). Pomagajo soustvarjati konstruktivno organizacijsko kulturo, ki je osredotočena na to, da podjetja znajo prisluhniti svojim zaposlenim glede njihovih izzivov in aktivno ukrepati k odpravi težav. Glede na dosedanje izkušnje opažamo, da je tudi stopnja odzivnosti na takšne hitre, kratke raziskave bistveno boljša. Odziv na dolge raziskave organizacijske energije (klime, učinkovitosti, ipd.) v slovenskem prostoru v zadnjem času namreč redko presega 60% odzivnosti.

Med podjetji, ki uporabljajo utrip raziskave, se jih približno polovica le te odloča izvajati vsakih šest mesecev, četrtina pa vsake tri mesece.

Modela razvoja delovne uspešnosti Kadrovske asistence z vgrajenimi utrip raziskavami

Model razvoja delovne uspešnosti

Utrip raziskave smo na podlagi večletnih izkušenj s svetovanjem na področju upravljanja z delovno uspešnostjo zaposlenih in raziskavami organizacijske kulture, klime in zavzetosti zaposlenih, vgradili v lasten model razvoja delovne uspešnosti. Rešitev omogoča učinkovito povezavo temeljnih procesov (1) razvoja delovne uspešnosti: od definiranja in analiziranja izvedbe nalog ter ciljev do ključnih kompetenc, z (2) raziskavami zavzetosti zaposlenih in utrip raziskavami ter načinom iskanja ustreznih (3) usposabljanj, izobraževanj ter drugih oblik razvoja vaših sodelavcev. Več o modelu razvoja delovne uspešnosti Kadrovske asistence si lahko ogledate tukaj ali nas kontaktirate preko obrazca spodaj.

Želite pomoč ali nasvet? Pišite nam in z veseljem vam pomagamo

Sporočilo je bilo uspešno poslano.
Prišlo je do napake. Prosimo poskusite znova

Želite pomoč ali nasvet? Pišite nam in z veseljem vam pomagamo

Sporočilo je bilo uspešno poslano.
Prišlo je do napake. Prosimo poskusite znova