Če so vaši zaposleni ali vaše podjetje v letošnjih katastrofalnih poplavah utrpeli škodo, nikar ne spreglejte datuma 28. avgust, saj je do tega datuma potrebno oddati vloge za povračilo nadomestil plač zaradi višje sile (zaposleni ni mogle priti na delo zaradi neprevozne ceste, plazu, ipd.) in čakanja na delo (zaradi posledic poplave delodajalec začasno ne more zagotavljati izvajanja dela).

Obe povračili, tako iz naslova višje sile kot čakanja na delo, lahko delodajalci uveljavite z elektronsko vlogo na portalu za delodajalce pri zavodu za zaposlovanje. Rok za oddajo vlog je 28. avgust.

Na voljo vam je tudi Priročnik za oddajo vloge.

(Če še niste registrirani, se je pred oddaje vloge potrebno registrirati. Če uveljavljate vlogo za večje število zaposlenih, si pripravite excelovo tabelo s seznamom zaposlenih).

Če imate težave z računalniško opremo,  se lahko oglasite na eni izmed lokacij Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, kjer imajo v kariernih središčih in kotičkih na voljo računalnik za izpolnitev vloge.  Lahko jih tudi pokličete na brezplačno številko 080 20 55.

Tudi če so vloge nepopolne, jih oddajte, da bodo lahko v prihodnjih dneh začeli z obdelavo podatkov in v prvem tednu oktobra tudi izvedli prva izplačila.

 

Za vas pripravila – ekipa Kadrovske asistence.