Subarktična situacija preživetja™

Pravi naslov za kadrovsko področje v vašem podjetju.

Kontaktirajte nas za brezplačen posvet

Subarktična situacija preživetja™

Popeljite svoje sodelavce na pustolovščino, kot je še niso doživele. Ena izmed najbolj popularnih simulacij podjetja Human Synergistics bo povezala tim ter pomagala izboljšati njegove veščine skupinskega reševanja problemov in sprejemanja odločitev.

Simulacija za krepitev sinergij pri timskem delu in sodelovanju

Izziv

Smo 5. oktobra. Ura je približno 14:30 in ravnokar ste zasilno pristali z vodnim letalom na vzhodni obali jezera Laura, v subarktični regiji severnega dela meje med Quebecom, Novo Fundlandijo in Labradorjem.

Preden je letalo potonilo, ste z njega uspeli rešiti 15 predmetov. Vaša naloga je, da predmete razvrstite po pomembnosti za svoje preživetje.

Aktivnost vas postavi v povsem neznano in nepredvidljivo situacijo, izven ustaljenih okvirjev, organizacijskih vlog ter znanj, kjer vam bo pri preživetju pomagalo le učinkovito timsko delo in sodelovanje.

Kaj tekom simulacije pridobi vaša ekipa?

Subarktična situacija preživetja omogoča, da hitro, objektivno in na prijeten način izmerite, ali vaše ekipe dosegajo sinergijo, kar pomeni, da pri ekipe z medsebojnim sodelovanjem dosežejo boljši rezultat od individualnih rezultatov svojih posameznih članov in najboljšega člana. Z merjenjem uspešnosti posameznikov in ekip pri razvrščanju 15 predmetov lahko skupine enostavno izračunajo do kolikšne mere uporabljajo razpoložljive vire za doseganje skupinskih presežkov ter popeljejo svoje delo na višjo raven.

“Zakaj ravno simulacija? Ker modrosti ne moremo predati le skozi razlago. Za uspešno učenje je nujna aktivna vključenost sodelujočih. Učimo se preko dejanj.”

– dr. Elaine Bernard, Harvard Law School

Ali lahko vaše ekipe sodelujejo dovolj dobro, da preživijo tudi najbolj ekstremne izkušnje in zahtevne razmere?

Prednosti za vašo organizacijo

  • spodbuja sinergijo pri skupinskem delu,
  • vzpostavi konstruktivno delovno okolje,
  • je odlična platforma za razvoj veščin timskega reševanja problemov in medosebnih veščin,
  • prikaže sposobnosti ekipe za diskutiranje, argumentiranje, izkoriščanje raznolikosti in doseganje dogovorov, ki prinesejo rezultate,
  • osvetli priložnosti za nadaljnji razvoj timskega dela.

Uporaba

Subarktična simulacija preživetja je odlična za vse sodelavce v organizaciji kot bodisi uvodna vaja v delavnico, kot glavna aktivnost, lahko se uporabi pred ali po raznih samoocenjevalnih orodij o timskem delu in sodelovanju, ali kot kontrolna aktivnost za katerokoli organizacijo, ki posebno pozornost posveča:

  • sestavi nove ekipe sodelavcev,
  • razvoju ekipe, timskega dela ali sodelovanja,
  • reševanju poslovnih izzivov in sprejemanju pomembnih odločitev,
  • komuniciranju med člani in spodbujanju konstruktivnih vedenj.

Odklenite skrivnost sinergije z eno od naših najbolj popularnih vaj timskega dela in sodelovanja.

Vaši sodelavci lahko v simulaciji sodelujejo na delavnici, ki poteka v živo ali pa jo izvedete preko spleta. Tako za nadaljnji razvoj vaše ekipe ni več nobenih ovir!

Naloži PDF informacijo o orodju

Želite pomoč ali nasvet? Pišite nam in z veseljem vam pomagamo

Sporočilo je bilo uspešno poslano.
Prišlo je do napake. Prosimo poskusite znova

Želite pomoč ali nasvet? Pišite nam in z veseljem vam pomagamo

Sporočilo je bilo uspešno poslano.
Prišlo je do napake. Prosimo poskusite znova