V Prevozništvu KAT se ponašajo z več kot 30-letno tradicijo prevozništva in špedicije po vsej Evropi. Rezultat dobrega dela 20 zaposlenih so številne stranke, ki jim redno izkazujejo zaupanje. »Naše odlike so od samega začetka točnost prihoda na dogovorjeno mesto nakladanja, siguren prevoz in točna dostava blaga,« pravi direktor Anton Krumpak. Da je vožnja ob vseh novih čezmejnih zakonih in omejitvah ter ostalih preprekah mirna, skrbi tudi Kadrovska asistenca, ki zanje ureja akte podjetja in kadrovsko dokumentacijo.

Koliko kilometrov izkušenj ste že nabrali v podjetju KAT?

Podjetje se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo, saj je bilo Prevozništvo KAT d. o. o. ustanovljeno že leta 1984.

Katere ceste evropskih držav ste že prevozili oz. če je lažje, katerih v Evropi še niste prečkali?

Nudimo mednarodne prevoze po celotni Evropi po željah naročnikov. Glavnino prevozov  opravljamo v sosednjih državah ter v Nemčiji, Franciji, Švici in Belgiji. Redkeje nas poti vodijo v Španijo, na Dansko in nekatere ostale evropske države.

V katerih državah se soočate z največjimi ovirami?

Trenutno nam največ težav povzroča Avstrija z novim Zakonom preprečevanju plačilnega in socialnega dumpinga (op. a.), ki so ga sprejeli z začetkom letošnjega leta. Najava vseh prevozov opravljenih v Avstriji nam predstavlja precej velik zalogaj, saj moramo vsako razkladanje in nakladanje ločeno prijaviti, ker nimamo stalnih nakladnih in razkladnih mest.

Prihodnje leto stopi v veljavo Zakon o čezmejnem izvajanju storitev z novimi, strožjimi pogoji o napotitvi delavcev v tujino in čezmejnem opravljanju storitev. Kako daleč ste s pripravo delovnopravne dokumentacije?

Dokumentacijo uspešno pripravljamo že letos, tudi s pomočjo Kadrovske asistence.

Kako ste začeli sodelovati s Kadrovsko asistenco?

S Kadrovsko asistenco smo začeli sodelovati v decembru 2016, ko smo se odločili celovito prenoviti in dopolniti akte podjetja ter ostalo kadrovsko dokumentacijo.

Kam bo cesta peljala podjetje KAT v prihodnje?

V prihodnje želimo ostati na trdnih temeljih, načrtujemo širitev voznega parka in povečanje obsega opravljenih prevozov ter zaposlovanje primernih kadrov. Hkrati želimo našim stalnim in novim naročnikom še naprej nuditi kakovostne storitve prevoza tovora.