V skupini Topdom ne gradijo hiš – pomagajo vam pri ustvarjanju doma. S 33 prodajnimi mesti so prisotni po celi Sloveniji, kjer vam z nasveti in rešitvami pri sprejemanju pravih odločitev pomaga več kot 400 zaposlenih v skupini. Za njihovo usklajeno delovanje skrbi Kadrovska asistenca, s katero Topdom sodeluje že vrsto let. »Ker ima naše podjetje prednosti ravno na področju odzivnosti in fleksibilnosti, znamo ti lastnosti prepoznati in ceniti tudi pri Kadrovski asistenci,« zadovoljstvo s sodelovanjem izkazuje Daniela Brelih, glavna direktorica podjetja Topdom d.o.o.

V skupini Topdom ponujate vse za male in velike mojstre. Katera je vaša največja odlika zaradi katere se mojstri vselej obračajo na vas?

Poglavitna prednost izhaja iz naše organiziranosti: podjetja, ki delujejo lokalno so združena v skupino TOPDOM, ki je prisotna po celi Sloveniji. Tako združujemo najboljše iz obeh razsežnosti – prilagodljivost, osebno obravnavo in domačnost trgovine iz vaše bližine z organiziranostjo, strokovnostjo in pogajalsko močjo velikega sistema. Konkretno za naše stranke to pomeni, da dobijo hiter in učinkovit odgovor na vsako zahtevo po kakovostnih materialih za gradnjo, prenovo doma in urejanje okolice po najboljših cenah. Tako jim pomagamo pri uresničevanju projektov, naj bodo ti profesionalne ali ljubiteljske narave.

Kje vas poiščemo, ko potrebujemo nasvet za gradnjo hiše?

S 33 prodajnimi mesti imamo zelo razvejano prodajno mrežo po vsej Sloveniji, trudimo pa se, da to zastopanost še dopolnimo. V lanskem letu smo ponudbo razširili še na obalno območje, kjer prej nismo bili prisotni.

Skupino Topdom sestavlja 14 podjetij – koliko zaposlenih šteje vaša velika družina?

V celotni skupini je okoli 440 zaposlenih, od tega je 92 oseb zaposlenih v podjetju TOPDOM d.o.o.

Pri kadrovanju vam je v pomoč tudi Kadrovska asistenca. Katera področja urejajo za vas?

Takšno število zaposlenih seveda zahteva sistematičen pristop, zato s Kadrovsko asistenco sodelujemo na celovitem kadrovskem področju, od priprave zaposlitvenih razpisov za nove sodelavce, priprave dokumentacije za podpis pogodb in aneksov z zaposlenimi do vsega ostalega, kar je potrebno za vodenje in upravljanje vseh evidenc za zaposlene. Nanje se zanesemo glede urejanja pravilnikov v podjetju, skrbi za obveščanje zaposlenih o zakonodajnih spremembah, ne nazadnje tudi glede obveščanja zaposlenih o zdravem načinu življenja. Naše uspešno sodelovanje pa se razteza tudi na področje svetovanja, vezanega na kadrovska vprašanja.

Kadrovski asistenci zaupate celovito kadrovanje, kakšnih kadrov si želite v Topdomu?

Razpon zaposlitvenih profilov je pri nas precej pester. Drži pa, da v zadnjem času prevladuje potreba po skladiščnih delavcih za delo v našem skladiščnem centru.

Pa še za konec, kakšno ‘hišo’ želite zgraditi v Topdomu?  

V skupini TOPDOM raje kot o gradnji hiše govorimo o ustvarjanju doma. Zato že vrsto let ponudbo grobih gradbenih materialov, po katerih smo na trgu najbolj poznani, dopolnjujemo s številnimi drugimi programi, t.i. mehkejšim delom naše ponudbe, ki je namenjen končnim potrošnikom. Želimo, da TOPDOM skupina ostane primarno prodajno mesto za obrtniški segment, na katerem pa se dobro počutijo tudi vsi kupci široke javnosti, ki potrebujejo nasvet in rešitev na enem mestu. Našim strankam želimo še naprej ostati zanesljiv partner pri pomembnih in prijetnih življenjskih odločitvah – ustvarjanju doma.