ON-LINE SREČANJE

KATERA STA DVA KLJUČNA POGOJA, DA PRI ZAPOSLENIH DOSEŽEMO ZAVZETOST?

PRIJAVA

Zavzeti zaposleni so navdušeni nad svojim delovnim mestom. Znajo se upreti motečim faktorjem, pozabijo na čas in naredijo več kot se od njih pričakuje. Uživajo v iskanju novih poti in se prostovoljno javljajo za težke naloge. Poleg tega spodbujajo druge, da dosežejo višjo učinkovitost. Ponosni so, da so del organizacije in si želijo sodelovanja na dolgi rok 

Veliko je prednosti in koristi, če razumemo stopnjo zavzetosti zaposlenih. Podjetja zadržijo najboljši kader, na drugi strani pa dosežejo tudi večjo zavzetost in pripadnost strank. V takih organizacijah si vodje na vseh ravneh prizadevajo zgraditi takšno delovno okolje, kjer bo vsak pripravljen vložiti v svoje delo vse svoje znanje, dodaten trud in energijo.

Raziskave kažejo, da obstajata dva ključna dejavnika zavzetosti zaposlenih. Katera?

To vam bo na brezplačnem on-line srečanju razkrila Zvezdana Lubej, svetovalka za preobrazbo podjetij in strateškega HR managementa.

8. 12. 2022 ob 9. uri

V živo preko Zoom-a

Srečanje bo vodila Zvezdana Lubej

Zvezdana Lubej je ustanoviteljica Kadrovske asistence in country managerka Profiles International za Slovenijo. Je kadrovska partnerka upravam in direktorjem ter vodilna coachinja s področja karizmatičnega in trajnostnega voditeljstva ter zavzetosti. Sodeluje pri izborih Manager leta, Zlata nit, Moje podjetje = Moj uspeh in mnogih drugih slovenskih projektih. Je izkušena mentorica HR managerjem in vsem, ki želijo narediti karierni preboj na področju voditeljstva. Skupaj z Združenjem manager je izvedla odmevno raziskavo Karizma slovenskih voditeljev. Verjame, da se odlična izkušnja zaposlenih začne z organizacijsko kulturo in ugledom blagovne znamke delodajalca. Ravno to je po njenem mnenju edina vstopnica za trajnostni uspeh organizacij, pridobitev in zadržanje kakovostnega kadra. 

IZPOLNITE PRIJAVNI OBRAZEC