Vabljeni na seminar Kako čez ovire pri poslovanju v Avstriji

Spremembe v avstrijski zakonodaji in napovedan slovenski zakon o napotitvi zaposlenih v tujino prinašajo številne novosti pri poslovanju v Avstriji. V torek, 16. maja, bomo na seminarju v Murski Soboti predstavili, kako se soočiti z novostmi, katero dokumentacijo je potrebno urediti in opozorili na pasti, ki vas pri napotitvi delavcev v tujino čakajo.

V prvem delu seminarja, ki bo v celoti trajal od 9.00 do 12.30. ure, bomo predstavili splošna pravila in pogoje o napotitvah v Evropski uniji, usmeritve inšpektorata za letošnje leto, preverili novosti in zahteve Zakona o čezmejnem izvajanju storitev ter si podrobneje ogledali pogoje o napotitvah iz Slovenije.

Nadaljevali bomo s pregledom sprememb v avstrijski zakonodaji, predstavili dokumentacijo, ki jo potrebujete za vstop na tuj trg, na primerih iz prakse bomo pogledali, kako do ustreznih dovoljenj in kako postopati v primeru kontrole s strani finančne policije in kontrole BUAK.

Prijavite se lahko do 9. maja  preko spletnega obrazca.

Več o seminarju najdete tukaj.Seminar smo 11. aprila že izvedli na MPIK II v Radljah ob Dravi za podjetnike iz Problemskega območja Maribora z okolico.