Katero podjetje v Sloveniji je najbolj ognjevarno? Zagotovo je eno izmed njih podjetje Mineralka. Na sedežu podjetja v Cerknici in v avstrijski podružnici v Greinsfurthu proizvajajo negorljive materiale za vse večje ladjedelnice iz evropskih držav, Japonske in Združenih držav Amerike. Če so v zadnjih 15 letih zaključili preko 400 projektov, med katerimi je še nedolgo nazaj največja potniška ladja na svetu Queen Mary II, jih bo v naslednjih 15 še več, saj svoje trge širijo tudi na Kitajsko in v Avstralijo, pravi direktor Simon Marolt.

V Mineralki se ukvarjate s proizvodnjo negorljivih materialov. Kakšne produkte konkretno proizvajate?

Proizvajamo negorljive mineralne plošče in polizdelke, ki so v Sloveniji poznani pod imenom NEGOR,  na svetovnih trgih pa kot FIPRO ali THERMAX.             

Impresiven seznam referenc od leta 2002 do danes obsega preko 400 vnosov. Na kateri projekt ste najbolj ponosni? 

Vsak projekt je poseben in zanimiv, tako po veličini kot po tehničnih rešitvah. Prav gotovo je vsem poznana ladja Queen Mary II, ki je bila najbolj odmeven in medijsko pokrit projekt v začetku 21. stoletja. Seveda pa smo ponosni tudi na ladji Harmony of the Seas iz leta 2015 in lanskoletno Aido Prima, prvo potniško ladjo zgrajeno v Nagasakiju.

Velik poudarek dajete varnosti. Vaši izdelki so testirani in certificirani s strani številnih organizacij. Katere so še tiste ključne vrednote, ki jih v podjetju živite?

Pripadnost, povezanost, mehko vodenje in priložnost.

Koliko zaposlenih imate?

Trenutno je v Sloveniji 54 zaposlenih, v podružnici v Avstriji pa 30 zaposlenih.

Kadrovska asistenca skrbi za ‘požarno varnost’ na kadrovskem področju. Kako in kdaj ste začeli sodelovati?

S Kadrovsko asistenco smo začeli sodelovati lani, potem ko je naša sodelavka obiskala enega njihovih seminarjev povezanega s kadrovskimi evidencami.

Katera področja poslovanja zaupate Kadrovski asistenci?

Kadrovski asistenci smo zaupali področje personalnih map, kadrovskih evidenc, pogodb o zaposlitvi, posodobitev pravilnikov idr.

Kaj prinaša leto 2017 novega za Mineralko?

Lani smo napor in finance vlagali v odprtje novih trgov, zato letos pričakujemo širitev na Kitajsko in v Avstralijo, ter na novo področje opremljanja železniških lokomotiv.