Z več kot 19,5 milijoni izdelkov po vsem svetu in več kot 5.200 zaposlenimi, je družba FANUC vodilno svetovno podjetje na področju industrijske avtomatizacije. FANUC je z več kot 245 lokalnimi poslovalnicami prisoten na vseh celinah. Tudi v Sloveniji, kjer ima sedež podjetje FANUC Adria. Z Majo Dornik, ki je v podjetju zadolžena za finance, smo se pogovarjali o avtomatizaciji, vplivni rumeni barvi, mladih kadrih in izvedeli, kako Kadrovska asistenca pripomore k večjemu zaupanju v vodstvo podjetja. 

»Za nekatere je to služba. Za nas je strast,« ste zapisali na spletni strani. Česa se lotevate najbolj strastno?

V našem podjetju je vsak dan nov list in vsakič so novi izzivi, ki jih je potrebno rešiti. Ker smo velika ekipa, povezana v družinskem duhu, tu nikoli ni težav, saj lahko vedno računamo na pomoč izkušenejših kolegov. Z vsako novo rešitvijo rastemo tudi osebno.

Kaj konkretno počnete v FANUC Adrii?

Tu se ukvarjamo predvsem s prodajo robotov in rezervnih delov ter servisnimi storitvami.

Pravite, da vam nič ni ljubo bolj kot avtomatizacija. Kaj vse je danes mogoče z vašimi izdelki in storitvami avtomatizirati? Kje so meje?

Meje si postavljamo sami. Z našimi roboti lahko avtomatiziramo samo proizvodnjo. Politika našega podjetja je, da naši roboti niso v neposrednem stiku z ljudmi.

V skupini FANUC je zaposlenih tretjina mladih in inovativnih inženirjev. Kakšno je razmerje v FANUC Adrii?

Naš kolektiv je pretežno mlad kolektiv. 

V inženirskem svetu kljub inovativnosti vlada red. V kaj pa vnaša red Kadrovska asistenca?

Z njimi imamo sklenjeno celovito kadrovsko asistenco, kar pomeni, da za nas urejajo vse kadrovske zadeve – od hrambe personalnih map, vodenja zakonsko obveznih evidenc, priprave pogodb o zaposlitvi, priprave in pregleda internih aktov pa do delovnopravnega svetovanja.

Zakaj rumena barva? Je v njej kakšna simbolika ali zgodba v ozadju?

Naša korporativna barva je rumena, ker je to barva uspeha in pozitive.

Pravite, da se rumena zgodba o uspehu nadaljuje – kam vas pelje pot v bližnji prihodnosti in kako vam pri tem pomaga Kadrovska asistenca?

Ne postavljamo si mej. S Kadrovsko asistenco dobro sodelujemo zaradi njihove strokovnosti in specializacije. Pomaga nam pri seznanjanju naših zaposlenih, da na kadrovskem področju delamo skladno z zakonodajo, kar vliva zaupanje v vodstvo.