Najbrž ni Mariborčana, ki ne bi že slišal za slaščice Tete Fride ali se mu ne bi pogled ustavil na eni od dveh kavarn Q v mestu. To sta najbolj poznani blagovni znamki podjetja Quadro, ki se ukvarja z gastronomijo. Da se radi sladkamo, priča tudi število zaposlenih v podjetju: trenutno jih je 50 in še zaposlujejo. Kdo je Teta Frida, ki jo lahko poleg Maribora ‘srečate’ še na Ptuju, kakšne so njene čokoladne umetnine in koliko zakonov regulira gostinski posel, smo se pogovarjali s Tanjo Golob, izvršno direktorico podjetja Quadro.

Zadnje čase so kuharske oddaje pri nas zelo popularne. Smo kulinarični narod?

Smo. Čeprav radi preizkušamo nove kulinarične trende, smo hkrati tudi zelo zvesti klasiki. So pa v zadnjih par letih spletna omrežja dala velik pospešek razvoju gostinske ponudbe tudi pri nas; tempo je neverjeten.

Kdo je Teta Frida?

Teta s konca ulice, v kateri je živel lastnik in ustanovitelj podjetja, Uroš Mlakar, je naš navdih za kreativno ustvarjanje. Njena življenjska energija, topla človečnost in nemirni kozmopolitanski duh sta prepoznavna v vseh naših izdelkih, ki smo jih poimenovali prav po njej. 

S čim se stranke najraje sladkajo?

Naše stranke prisegajo na naravne izdelke; kakovost izdelkov jim je bolj pomembna kot količina. Zadnje čase je vse več naših gostov navdušenih nad linijo Fit Frida, linijo zdravju prijaznih slaščic brez sladkorja in moke.

Kaj je vaš najbolj zahteven izdelek in na katerega ste najbolj ponosni?

Ker so vsi naši izdelki 100-odstotno naravni in si pri izdelavi ne pomagamo z nobenimi umetnimi dodatki za aromo, strukturo, obstojnost ali videz, so zahtevni prav vsi. Nobeden na primer ne vsebuje hidrogeniranih maščob, kot je margarina. Vsak izdelek je plod truda našega tehnološkega in razvojnega oddelka v sodelovanju s slaščičarskimi mojstri, zato smo ponosni na vse izdelke in vsakega posebej.

Pravite, da v vaših lokalih združujete izjemen dizajn, živahno atmosfero, veliko ponudbo izdelkov, prijazno postrežbo, vse z dotikom malih detajlov. Kako pomembno je našteto za gosta?

Zelo. To so stvari, ki naredijo izkušnjo Tete Fride – to je tisto, po čemer je Teta Frida drugačna. Za vsem tem se skriva veliko truda in dela, ki se ga v prvem hipu morda niti opazi.

Zakaj ste poiskali pomoč pri Kadrovski Asistenci?

Naše podjetje je v petih letih zelo zraslo, hitri rasti pa sami nismo uspeli slediti s celovito izvedbo kadrovske funkcije. Obenem sodi gostinstvo med najbolj regulirane dejavnosti pri nas, zato je obvladovanje vseh zakonov na različnih področjih ob vsem dnevnem dogajanju v poslu skoraj nemogoče slediti. Zato smo pomoč poiskali pri strokovnjakih za kadre.

Kaj vas najbolj ‘žuli’ na delovno-pravnem področju?

Delovna zakonodaja je preveč kompleksna. Menim, da je velika razvojna cokla države in da v bistvu niti ne ščiti delavcev, ampak tiste, ki jim ni do dela.

Kako bi opisali vaše sodelovanje s Kadrovsko Asistenco?

Strokovnjaki Kadrovske Aasistence nam pomagajo na prav vseh področjih kadrovske funkcije. Naše sodelovanje je krasno, saj vse teče tako kot mora.

Kakšne so vaše ambicije za prihodnost?

Teta Frida je postala sinonim za kakovostno sladko izkušnjo. Privoščimo jo čim več ljudem! 🙂