Kager Hišo je leta 1992 ustanovil Friderik Kager, še danes direktor podjetja, v katerem je zaposlenih 45 ljudi. V družinskem podjetju, ki načrtuje, izdeluje in montira montažne hiše, je bila do odhoda v pokoj kot računovodkinja zaposlena tudi njegova žena, hči Tina pa v podjetju trenutno skrbi za prodajo. O ciljih, ambicijah in izzivih družinskega podjetja ter o našem sodelovanju, smo se pogovarjali s prokuristom podjetja Andrejem Cigitom. 

Kaj so prednosti družinskega podjetništva in morebitne slabosti?

Prednosti družinskega podjetja so predvsem v odzivnosti, hitrem sprejemanju poslovnih odločitev in lažji, včasih pa tudi težji, komunikaciji. ‘Slabost’ je morda v tem, da je delo vedno s teboj.

Na kaj ste v podjetju najbolj ponosni? Kje ga vidite čez 10 let?

Ponosni smo na svojo individualnost ponudbe, saj smo v preteklih letih poskrbeli za topel dom več kot 1.200 družin v več državah. Podjetje v prihodnosti vidimo kot povezovalca blagovne znamke KAGER, saj imamo podjetja, v katerih smo solastniki, v Švici, Italiji in Nemčiji, zastopnike pa tudi v Ukraini in Rusiji. Eden izmed naših številnih ciljev je morebitna širitev prodaje ter aktivnosti na vzhod, v Združene arabske emirate in v ZDA.

Po čem je prepoznana Kager Hiša?

Prepoznani smo po izdelkih, ki se karakterno razlikujejo od ‘klasičnih’ hiš, predvsem z veliko količino steklenih površin in vidno leseno konstrukcijo. Vse to je mogoče, ker imamo zaposlen visoko strokoven kader, ki vedno znova stremi k izboljšavam izdelka in k osvajanju novih znanj. Naše inovacije se gibljejo v smeri razvoja samozadostnih hiš in hiš, ki bi proizvedle več energije, kot jo uporabniki porabijo. Prvi objekt smo postavili že leta 2008; s pomočjo instalirane sončne elektrarne je ta postal tudi samozadosten.

Kaj dela vaše podjetje uspešno in kako vam pri tem pomagajo strokovnjaki Kadrovske asistence?

Uspešni smo predvsem pri izpolnjevanju želja naših kupcev. Ponosni smo na upravljanje s kadri, saj je fluktuacija pri nas minimalna. Tako je bilo v letu 2014/2015 pri nas zaposlenih 26 delavcev, ki z nami vztrajajo že 20 let in več.Kadrovska asistenca nam ob tem dodatno pomaga: skupaj urejamo vsa kadrovska vprašanja, pomagajo nam z nasveti, pa tudi smernicami za dobro počutje zaposlenih.

Kateri ambiciozen cilj ste si zadali za leto 2016? Katere izzive načrtujete premagovati skupaj s Kadrovsko asistenco?

V letu 2016 želimo povečati delež prodaje na slovenskem trgu. S pomočjo Kadrovske asistence načrtujemo za ta podvig najti ustrezne kadre, če jih bomo potrebovali. Vem, da lahko z njihovimi izkušnjami in pravilnimi nasveti še dodatno dvignemo raven naše profesionalnosti.