Letni dopusti za leto 2016 so, upajmo, izkoriščeni – skladno z zakonodajo so se morali odviti do 30. junija letos. Pa vendar: morda kateremu vašemu zaposlenemu še vedno ostaja kak dan neizrabljenega lanskega dopusta … Sprašuje vas, če mu neporabljen dopust lahko izplačate oz. v katerih primerih ga lahko koristi tudi po 30. juniju 2017.

Da se ob takšnih vprašanjih zaposlenih ne bi znašli v zagati, smo enaka vprašanja postavili našim strokovnjakom.

Ste že poskrbeli!? Morali bi …

Za osvežitev delovnega in nasploh življenjskega elana vaših delavcev za leto 2016 ste že morali poskrbeti. Vaši ljudje so letni dopust za leto 2016 izrabili v dotičnem koledarskem letu, ali pod dogovoru z vami najkasneje do 30. junija letos.

Dopust »po delih«

Da, zakonodaja je v zvezi z delavčevim počitkom in regeneracijo nedvoumna. Delavec lahko letni dopust izrabi v več delih, pri čemer mora en del trajati najmanj dva tedna in se mora odviti v tekočem koledarskem letu.

Preostanek, kot smo že izpostavili, v dogovoru z delodajalcem zaposleni lahko prenese v naslednje leto – a ga mora porabiti najkasneje do 30. junija prihodnje leto.

Delavec še vedno ni porabil lanskega dopusta, kaj zdaj?

Pa vendar: »Delavec še vedno ni porabil lanskega dopusta.«…Oziroma, bolj konkretno: »Našemu zaposlenemu še vedno ostajajo trije dnevi neizrabljenega dopusta iz preteklega leta. Sprašuje nas, ali mu neizkoriščen dopust lahko izplačamo.«

Izjeme: tudi po 30. juniju 2016

Če je bil delavec z dela odsoten zaradi:

  • bolezni ali poškodbe
  • porodniškega dopusta ali
  • dopusta za nego in varstvo otrok,

ima pravico izrabiti ves neizrabljen letni dopust tudi še kasneje, do 31. decembra naslednjega leta.